2009. március 10., kedd

Olvasmányaim

Az utóbbi időben ismét előtérbe került nálam az olvasás. Próbálok minél több időt szakítani ezen elfoglaltságra, ami nem is olyan egyszerű. Ezentúl a blogomon is leírom, hogy miket olvastam, így legalább időnként fel tudom eleveníteni olvasmányélményeimet. Nem írok hosszú kritikákat, mert az nem az én asztalom csak épp egy-egy megjegyzést vagy rövid tartalmat. A lényeg, hogy magamnak jegyezzem miket olvasok, mert egy idő után elvesznek a címek a fejemben.

Januártól a következő köteteket "végeztem" ki:

Nem emlékeztem, hogy olvastam-e ezt a Pöttyös könyvet lánykoromban, ezért hát mikor kezembe akadt, nem csalódtam ezen sorozat népszerűségében. Kellemes olvasmány volt.
A kötet főszereplője Anikó, aki mindenkitől azt kérdezi: "Mit csinálnál, ha a fürdőkádban találnál egy lovat?"
Naplószerűen tárul elénk egy nagy család (három lány, szülők és nagymama) eseménydús és vidám élete.
Nagyon izgalmas, letehetetlen meseregény. A főszereplője egy Rumini nevezetű kisegér aki hajósinasnak szegődik. A Szélkirálynő Pelevárba tart, mely egy messzi sziget fővárosa. Az út azonban hosszú és veszedelmes. Rengeteg kaland vár az egerekre.
Ezt a könyvet biztos minden gyerek élvezettel fogja olvasni. Számomra is nagyon szórakoztató volt."Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be." Szintén letehetetlen, izgalmas tündérmese. Film is készült belőle.


Ez a könyv arról szól, hogyan tanítsuk meg aludni gyermekünket.
Valamint foglalkozik a gyermekkori álmatlanság problémáival is.
Azért vettem elő ezt a könyvet, hogy megoldást találjak arra, hogyan szoktathatnám vissza Pockomat a saját ágyába.
Nagyon olvasmányos kis kézikönyv. Sok okos dolgot írnak le benne. Van egy jó módszer a visszaszoktatásra, ami félig-meddig már be is vált nálunk.

Ez nekem most nagy-nagy kedvencem. Letehetetlen volt. Hihetetlenül izgalmas e majd 600 oldalas remekmű.
A 10 éves Daniel Barcelonában él az apjával, aki egy könyvesboltot vezet. Egy nap az apja elviszi őt az Elfeledett Könyvek Temetőjébe, ahol felfedezi azt a regényt, mely döntő hatással lesz sorsára. Éveken keresztül kutatja a kötet rajongásig szeretett szerzőjét, miközben átél sok kalandot, veszélyt, szerelmet.
A könyv tele van jobbnál jobb mondásokkal. Ki is írtam a nekem leginkább tetszőket. Szerencsére a neten is rábukkantam egy idézetgyűjteményre.


Mese egy nagyfülű picike egérről, aki hősiesen megküzd a patkányokkal, hogy megmentse Borsószem hercegnőt.
Amíg más egér a papírrágcsálás fortélyait fejleszti magas fokra, addig Cincin inkább az olvasás tudományába veti bele magát. Ezzel is megszegi a szabályokat, de főleg azzal, hogy szóba áll egy emberrel, nevezetesen Borsószem hercegnővel, akibe rögtön bele is szeret. Ezért kitaszítják őt az egerek társadalmából és halálra ítélik. A patkányok közé vetik, de szerencsére megmenekül a haláltól (különben igen véres véget érne a mese).
Itt a várbörtönben folytatódik a kalandja.
A fekete-fehér illusztrációk nagyon művésziek, nagyon kidolgozottak


Ez is egy kedvenc könyvsorozatomban jelent meg (Piknik könyvek).
Egy lengyel lányról szól. Aniela Kowalik szerelmes lesz és ezzel elkezdődik a sorozatos hazudozás.
Hogy szerelméhez közel legyen beiratkozik egy távoli város nyomdászati szakközépiskolájába, bár e szakma egyáltalán nem érdekli, mert színésznő szeretne lenni. Színész képességeit így is meg tudja csillogtatni, hiszen elszegődik imádottjához bejárónőnek. Sok-sok kalamajkába keveredik és mindent lódítással próbál megoldani.
A humoros regényből film is készült.Nincsenek megjegyzések: